Spring naar inhoud

Standaard Linux server voor MKB all-in

Op veler verzoek hebben we voor het MKB een standaard linux server samengesteld.

Omdat betrouwbaarheid het belangrijkste aspect is van een MKB server gebruiken we een HP Proliant server met Redhat Enterprise Linux. Dit is OS is gecertificeerd door HP voor de Proliant Server reeks. U kunt dus zeker zijn van een naadloze hardware/software aansluiting.

Tevens voorzien wij deze server van 2 HP server harde schijven in een RAID-1 configuratie. Behalve dat deze server harde schijven betrouwbaarder zijn dan desktop harde schijven zorgt de RAID-1 spiegeling er voor dat in geval van harde schijf storing u gewoon door kunt werken en geen data zult verliezen.

Omdat backups zeer belangrijk zijn (het RAID-1 systeem beschermt u tenslotte niet tegen menselijke fouten zoals het wissen van bestanden); maar zo'n backup niet te ingewikkeld mag zijn leveren we bij deze server een set van USB backupdevices waar elke nacht automatisch een backup op gemaakt wordt. U bewaart eenvoudig één disk thuis en eentje staat op de zaak aangesloten. Een per week wisselt u de disk eenvoudig om. Op deze usb backupdisks worden backups met maandenlange geschiedenis bewaard. U kunt dus niet alleen een bestand van gisteren terughalen; maar ook uw database van bijvoorbeeld een maand geleden.

Het complete pakket bestaat uit het volgende:

HP Proliant ML-110 G5 Server met Intel Xeon 3065 Dual Core CPU 2.33Ghz

2GB RAM ECC DDR2 800Mhz geheugen mét foutcorrectie

2x250 Gb NHP Harddisk server-grade 7200rpm

RAID-1 mirror configuratie

Gigabit netwerkaansluiting

Installatie Redhat Enterprise Linux 5 of CentOS 5

2 x backupdisk USB 640GB

Backup software voor automatische backup

Samba server software voor Windows netwerken

DHCP en DNS server software

Printqueue software om te kunnen printen via het netwerk

SSH server software met IP filter voor remote beheer van de server

De totaalprijs is 1100 euro excl. BTW

Optioneel zijn er dan nog de volgende mogelijkheden:

- HP 5 jaar support contract. Hiermee krijgt u 5 jaar garantie aan huis op de server hardware. Voorrijkosten, materialen en uren zijn inbegrepen. Maximale responsetijd is 1 werkdag.

de prijs hiervoor is: 354 euro

- Grotere harde schijven. Voor 500Gb geldt een meerprijs van 475 euro. Er worden dan natuurlijk 2 server-grade HP harde schijven van 500Gb ingebouwd. Consumenten/Desktop harde schijven zijn aanzienlijk goedkoper en kunnen we op uw verzoek ook inbouwen.

- Router pakket inclusief 2e netwerkkaart om de server als router te kunnen gebruiken. Dit wordt geleverd met IP-Tables router software en firewall om uw netwerk van de buitenweereld af te schermen. De prijs hiervoor is 125 euro.

- VPN Tunnel om van buitenaf van uw server gebruik te kunnen maken. Er wordt dan met de OpenVPN software een veilige verbinding via internet met uw server opgezet. U kunt dan uw network-shares en uw printers vanaf een externe locatie benaderen alsof uw gewoon op kantoor bent! De prijs hiervoor is 75 euro inclusief 5 certificaten voor de externe pc's en laptops.

- Open-Xchange om uw agenda's in outlook of via de webinterface te delen. Hiervoor geld een meerprijs van 250 euro.

Alle prijzen zijn excl. BTW en er zijn geen licentiekosten of andere verborgen kosten.