Spring naar inhoud

Einde support windows 7

Op 14 januari 2020 stopt de support van Windows 7. Dat betekent dat er vanaf dat moment geen updates en patches meer verschijnen voor dit OS.

Lees hieronder hoe je kunt zien of je Windows 7 hebt en waarom het zo belangrijk is om dit te weten.

Het is vanaf januari 2020 absoluut af te raden om met dit OS nog gebruik te maken van internet. Door een gebrek aan veiligheidsupdates stroomt de malware aan alle kanten naar binnen. Heb je meerdere PC's in je netwerk; dan kan de malware overslaan naar de andere PC's. Telebankieren wordt russische roulette en je email lezen is ook niet ongevaarlijk meer. Er zijn nu 2 opties:

  1. Upgraden naar Windows 10.
    Dit is voor de meeste Pc's eenvoudig mogelijk met behoud van software en instellingen. Neem evt. contact op voor advies.
  2. De PC uitfaseren.
    Zorg wel dat de informatie op de harde schijf permanent vernietigd wordt voordat de PC bij de recycling wordt ingeleverd. Dit kunnen wij op een professionele manier afhandelen; maar met een grote hamer en een steenbeitel kom je ook een heel eind šŸ˜‰

Mocht je nou niet precies weten hoe je kunt herkennen of je PC of laptop nog Windows 7 draait; dan kun je kijken naar hoe de knop van het startmenu (meestal linksonder) eruit ziet:

Heb je zo'n ronde kleurige knop voor je startmenu? Dan heb je waarschijnlijk nog Windows 7.

Bestaat de startknop uit 4 witte vlakjes; dan heb je waarschijnlijk Windows 10.

Om het helemaal zeker te weten open je de verkenner (het mapje) en klik je met de rechter muisknop op "Computer" of "Deze PC". Kies dan eigenschappen om te zien welke windows versie je precies hebt:


Eigenschappen van "Computer" in de verkenner in Windows 7
Eigenschappen van "Deze PC" kiezen in Windows 10

In de eigenschappen van de computer zie je meteen of je Windows 7, Windows 8 of Windows 10 hebt: